Кметът Владимир Георгиев прие отличилите се в Чехия самоковски атлети

Петимата представители на клуб „Рилски атлет” на Европейските атлетически игри за младежи до 20 г. в Бърно, Чехия, гостуваха в четвъртък, 21 септември, в кабинета на кмета Владимир Георгиев. Тук бяха единствената златна медалистка от сборния отбор на България в индивидуалните дисциплини Вивиан Кръстева /скок дължина 5.31 м/, първенците с родната щафета на 4х60 м гладко бягане Димитър Тосков и Георги Ганджулов /който спечели и бронза в индивидуалната надпревара на 60 м/, бронзовата медалистка с квартета на България на 4х60 м Изабел Крамарска и постигналият личен рекорд на 800 м Александър Шаренкапов. С тях бяха треньорите им в „Рилски атлет” Костадин Чифлиджанов и Любослава Николова и президентът на клуба Славейко Гергинов.
Дългогодишният наставник Чифлиджанов разказа за постиженията на самоковските атлети в Чехия. Той обясни, че целта е, докато атлетите все още са по-млади, да се изпробват възможностите им в отделните направления и впоследствие да се профилират в една основна дисциплина.
„Гордея се с вашите успехи и с усилията, които вие и вашите треньори влагате за развитието на леката атлетика в Самоков”, обърна се към младите надежди кметът. Той изрази и увереност, че покрай отличните изяви на по-големите, и много малки деца и подрастващи ще бъдат запленени от атлетиката и ще се запишат в клуба.
„Златната” Вивиан Кръстева сподели, че не е могла да сдържи емоциите си и се е разплакала, когато научила крайното класиране в скока на дължина в своята възрастова група. Спортистите подчертаха, че постиженията им са плод на много труд и отдаване на спорта и се обединиха в благодарността си към своите треньори.
Повдигнат бе и въпросът за модернизиране на залата по лека атлетика край ст. „Искър”. Сега температурите през зимата са минимални и се налага 30-те млади хора от клуба да тренират с няколко ката връхни дрехи. Вл. Георгиев потвърди ангажимента на Общината към съоръжението и обеща да се търсят начини за подобряване на условията.
Зам.-кметът Васил Сайменов пък пожела на атлетите да продължават да се трудят по същия начин, да не се възгордяват и да имат още много поводи за срещи с градската управа.
Накрая Вл. Георгиев връчи на отличилите се плакети и сувенири.
В Европейските атлетически игри за младежи до 16 г. в Чехия участваха над 1300 състезатели от цяла Европа.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*