Кметът Владимир Георгиев прие световната вицешампионка Биляна Дудова

Вицешампионката на планетата по борба Биляна Дудова, възпитаничка на реномираната самоковска школа, бе приета на 29 ноември от кмета Владимир Георгиев. Той приветства с топли думи именитата спортистка и й връчи плакет и красив букет.
Биляна пък откликна с голяма своя цветна портретна снимка, на която е с високата награда.
Самата боркиня е изявила желание да дойде лично, за да благодари за грижите, полагани за развитието й по време на нейното обучение в нашето СУ „Никола Велчев”. „Никога няма да забравя откъде съм тръгнала”, категорична бе Дудова. „Рядко се случва такъв силен израз на благодарност”, коментира зам.-кметът, треньор и деятел на борбата Васил Сайменов и допълни, че още на другия ден след спечелването на вицешампионската титла Дудова е подновила тренировките си.
„Ти си обречена да побеждаваш”, възкликна пък, обръщайки се към Биляна, дългогодишният треньор и наш земляк Стоян Саладинов. Всички й пожелаха здраве и късмет и изразиха убеденост, че чаровното момиче няма да се откаже, докато не стане световна шампионка.
Контузии и операции я преследват, но Биляна продължава отличното си представяне и всекидневните си тренировки. „Ще тренирам още повече”, зарече се 21–годишната девойка. Целите сега са й световната шампионска титла и взимането на квота за следващата олимпиада.
След приема при кмета вълнуващо тържество с участието на Биляна се състоя в училището – СУ „Н. Велчев”, което е завършила.
Биляна Дудова сега учи в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград. Вицешампионка при жените /в категория 57 кг/ тя стана в края на октомври т. г. на първенството в Будапеща, като във финалния двубой бе с равни точки със своята съперничка от Китай. Биляна е и двукратна европейска шампионка.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*