Кметът Владимир Георгиев участва в Годишната среща на местните власти в Албена

Кметът Владимир Георгиев участва в Годишната среща на местните власти, която по традиция се състоя в Албена.
Разглеждани са били теми, свързани с предстоящи улеснения за инвеститорите, справяне с незаконното строителство, състоянието на кадастъра, бъдещето на национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, подобрявнето на ВиК услугите и на градската среда /включително на пешеходните пътеки/.
Стана ясно, че предлагани промени в Закона за регионалното развитие предвиждат разделянето на страната на четири големи региона – Дунавски, Черноморски, Тракийско-Родопски и Югозападен, които обаче няма да имат определени административни центрове.
Разискваните въпроси са предизвикали силен интерес и активното участие на присъстващите кметове и други местни управници.
Участие в срещата са взели новата министърка на регионалното строителство и благоустройството Петя Аврамова, председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов, изпълнителният директор на Агенцията по кадастър инж. Виолета Коритарова, началникът на Държавния национален строителен контрол арх. Иван Несторов и др.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*