Кметът Георгиев награди организаторите на благотворителните акции на „Бъди човек”

„Вие сте видели благодарността в очите на хората, но искам да знаете, че и Общината като институция забелязва доброто, което правите. Затова ви поздравявам и ви благодаря за добрия пример, който давате на обществото”, обърна се на среща в своя кабинет на 13 май кметът Владимир Георгиев към едни от основните действащи лица на благотворителната доброволческа група „Бъди човек” – инициаторът Радослав Христов и неговите сподвижници още от първата акция през вече далечната 2013 г. Боряна Варошкина и Калоян Сайменов.
Вл. Георгиев изтъкна, че подобни граждански ициниативи, при които млади хора отделят време, средства и енергия, за да зарадват възрастни, самотни и нуждаещите се хора, трябва да бъдат поощрени, за да достигнат до повече хора. Именно с такава цел бе осъществена и срещата, при която кметът връчи грамоти поименно на Радослав Христов, както и на цялата група.
Р. Христов от своя страна пък благодари за предоставеното помещение за съхранение на продуктите в зала „Самоков”. Той сподели, че вече шеста година доброволците раздават хранителни пакети на хора от цялата община по случай големите християнски празници Великден и Коледа.
„Някои от хората са буквално забравени от своите деца и близки и затова ни очакват с нетърпение, искат да разговарят с нас, а дори ни посрещат с баници и погачи”, сподели от опит младият мъж. Той изрази съжалението си, че великденската акция не е успяла да достигне рекордните 700 пакета, които от „Бъди човек” са раздали през последната си коледна кампания. Това обаче не обезкуражава доброволците, които се надяват на още по-голяма подкрепа за следващата си кампания през зимата.
„Приятно е да се помага на хора в нужда, защото ги караме да се усмихват”, обобщи К. Сайменов. Б. Варошкина подчерта, че младежите творят добро с желание, защото наистина виждат радостта в очите на своите нови и по-големи приятели.
Гостите отвориха дума и за някои пречки и не дотам добри коментари на свои съграждани, но споделиха, че няма да спрат с благородното си дело.
„Бог здраве да ви дава и енергията, ентусиазмът и искрите в очите никога да не ви напускат”, пожела на младите хора кметът Георгиев.
Очакванията са следващата инициатива на „Бъди човек” да се осъществи през декември, в навечерието на Рождество Христово.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*