Други, Новини, Спорт

Кметът Георгиев награди шампионите от боксов клуб „Самоков”

Републиканските шампиони по бокс и национални състезатели Иван Стаменов и Станислав Шопов, заедно със свои колеги от боксов клуб „Самоков”, гостуваха днес в кабинета на кмета Владимир Георгиев. Градоначалникът връчи плакети на отличените спортисти в знак на признателност за добрите им изяви на последното национално първенство в Ямбол /8-11 юни/. Треньорът Веселин Райчев – живата история на вече 9-годишния клуб, пък бе удостоен с плакет на покровителя на града ни свщмчк Симеон Самоковски.
Припомняме, че в Ямбол нашият клуб спечели и отборното класиране, а за това помогна с успеха си в първия мач и Васил Млекарски, който също присъства на срещата с кмета. Тук бях и съотборниците му Ник Вуков и Георги Стоянов, преминалият наскоро в „Локомотив” /София/ Наско Дамянов и спомоществователят на клуба Чавдар Йорданов.
„В клуба тренират над 30 деца, като десетина от тях са най-постоянни. Доказват се непрестанно като здрави и буйни момчета, но им трябват още малко мисъл, зрялост, опит”, коментира В. Райчев. Той благодари на своите възпитаници, които тренират и сами в случаите, когато наставникът им няма възможност да ръководи заниманията. Райчев заяви, че завоюваните купи и медали от състезателите на клуба ще бъдат изложени в Музея на спорта в зала „Самоков”. Той изрази надеждата си за по-голямо сътрудничество с ръководството на Общината и изтъкна нуждата от разкриване на щат за треньор към клуба.
Кметът поясни, че вече не се дават пари за конкретни щатове, а се отпускат определени средства, които клубовете сами преценяват как да използват. Вл. Георгиев допълни, че ще мисли за удовлетворяване на молбата на боксьорите със съдействието на Общинския съвет.
В срещата участваха и заместник-кметовете Васил Сайменов и Люба Кленова.

Leave a Reply