Кметът награди лекоатлетките-шампионки

Състезателките на „Рилски атлет” получиха поредното си признание. Този път не на пистата, а от кмета Владимир Георгиев.
Десет момичета от клуба – Ивана Аджова, Каролина Аджова, Симона Терзийска, Веселина Алинска, Емануела Тодорова, Камелия Иванова, Миглена Петрова, Елен Благоева, Габриела Малинова и Ивана Дамянова, заедно с президента Славейко Гергинов и наставника Костадин Чифлиджанов, бяха приети от градоначалника на 20 февруари.
На срещата присъстваха председателката на Общинския съвет Ирена Коцева и заместник-кметовете Васил Сайменов и Радослав Стойчев.
Ивана Аджова, която преди броени дни стана републиканска шампионка при девойките младша възраст на 800 м на финалите в Добрич, подари календар с послание и автограф на кмета, а той върна жеста, като й връчи медальон с герба на Самоков, луксозен календар и парична премия.
Финансови стимули Вл. Георгиев даде и на останалите призьорки – шампионката в трибоя Каролина Аджова, златната медалистка на 800 м при момичетата под 16 г. Симона Терзийска, носителката на бронзово отличие на 800 м Веселина Алинска.
Останалите техни съотборнички гл. експерт „Връзки с обществеността” в Общината Веска Тодорова зарадва с медальони и календари.
„Общината винаги ще помага на спорта. Вие и вашият клуб сте пример в това отношение. Такива срещи ме зареждат с надежда и оптимизъм”, изтъкна г-н Георгиев.
От името на „Рилски атлет” треньорът Чифлиджанов благодари на местната управа за вниманието и средствата, отделяни за спорта в условията на криза. Наставникът очерта и главните цели на клуба – покриване на норматив за участие в Балканските игри и в европейското първенство в Донецк /Украйна/.

Васил Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*