Здраве, Култура, Новини

Кметът поздрави лекари и акушерки на работното им място

Кметът Владимир Георгиев, управителката на болницата д-р Красимира Ковачка и началникът на АГ отделението д-р Пламен Спасов сърдечно приветстваха персонала и родилките

Навръх Бабинден – 21 януари, събота, доктори, акушерки, санитарки и гости се събраха във фоайето на АГ отделението на „МБАЛ-Самоков”, за да почетат празника.
Кметът Владимир Георгиев поднесе поздравителен адрес и сподели, че лично за него родилното отделение е може би най-важното в цялото лечебно заведение. Градоначалникът пожела през настоящата година бебетата да стигнат поне 365.
Управителят на болницата д-р Красимира Ковачка пък заяви, че й е трудно да посочи кой е най-хубавия празник – Денят на здравния работник или сегашният. Д-р Ковачка добави, че самоковските акушер-гинеколози са се доказали като едни от най-добрите специалисти в тази сфера в Софийска област. Този факт потвърждават и данните, че в самоковската болница не рядко идват да родят децата си и жени от други райони.
Началникът на отделението д-р Спасов поздрави присъстващите и посочи, че през изминалата година са постъпили 1031 пациентки и са извършени 61 коремни операции.
На бял свят през годината са се появили 330 бебета, от които 57 са родени чрез цезарово сечение. През 2011 г. първа глътка въздух са поели и две двойки близнаци.
Спазен бе и традиционният ритуал. Майката на трета дъщеря Ангелина старателно поля вода на д-р Кънчева, д-р Троева, д-р Иванова, д-р Николов, д-р Каримов.
Имаше и дарове за отделението. От Общината обещаха щори за прозорците за три от стаите за родилки. Болницата пък ще закупи нов бойлер.
Тържеството приключи с коктейл.

Leave a Reply