Новини, Образование

Кметът поздрави Радостина Тодорова за успеха в конкурса на National Geographic

Владимир Георгиев поздрави 8-годишната Радостина Тодорова за полученото отличие от Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 г. Както информирахме в миналия брой, даровитата малка самоковка бе класирана на първо място в конкурса в категория „Дръзки изследователи” за снимката си „И най-дългият тунел има край и светлина”, направена на ждрелото на р. Ерма край Трън.
Майката на момичето Анна Тодорова е от Самоков. Малката Радостина се определя като част от Самоков, от Враца /откъдето е баща й/ и от София, където живее.
Кметът поднесe на Радостина поздравителен адрес от името на общинското ръководство и подаръци. ” Пожелаваме ти да запазиш любознателността си и винаги да търсиш и да намираш красивото в заобикалящия ни свят”, се посочва в адреса.
„Високата оценка показва, че децата на България са талантливи. От Самоков са и едни от първите български фотографи, а твоят успех доказва, че растат достойни наследници на тези бележити наши съграждани”, обърна се Георгиев към награденото момиче.
Градоначалникът обяви, че Общината ще учреди национален конкурс за фотография на името на самоковците братя Карастоянови. „Ще се радваме, ако самоковци са сред лауреатите му”, добави кметът.
Победителите в международния конкурс са избрани сред 17 500 участници от 12 държави – САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Китай, Индонезия, Великобритания, Германия, Холандия, Португалия, Словения, Турция и България.

Leave a Reply