Новини, Политика

Кметът прие руски дипломат

Градоначалникът Владимир Георгиев прие първия секретар на посолството на Руската федерация в София Алeксей Ушаков, който гостува на 2 декември в Самоков. Гостът бе запознат накратко с историята и днешния ден на Самоков и общината, с дългогодишните връзки с побратимения руски град Кострома и бе поканен да гостува отново, за да може да се запознае по-задълбочено със Самоков и региона.
По-късно г-н Ушаков, придружен от сътрудника в посолството Иван Ивоварчик, се срещна и с членове на клуб “Малахит” – местното обединение на Руския съюз на съотечествениците, по чиято покана дипломатите посетиха Самоков.
Председателката Марина Шуманова разказа за работата на клуба и изрази желанието на членовете му да имат помещение, което да им дава възможност да покажат постиженията на руската култура и богатството на руския език. Г-жа Шуманова връчи и сувенири на гостите.
Ал. Ушаков изрази задоволството си, че се среща със съотечественици и отговори на многобройните въпроси на домакините – не само консулски, но и по битови и социални проблеми.
Гостите бяха приветствани сърдечно и от името на Руския клуб в Самоков. Поднесени им бяха сувенири. От своя страна г-н Ушаков връчи членска карта на нов член на Руския клуб.
В Младежкия дом бе уредена изложба-базар с руски сувенири. Всички присъстващи бяха почерпени и с чаша руски чай.

Leave a Reply