Новини, Шарен свят

Кметът прие шефа на ротарианците в България, взаимодействието ще се засилва

Гуверньор на дистрикт 2482 на Ротари Интернешънъл – България Митко Минев бе приет на 9 юли от кмета Владимир Георгиев.
Присъстваха и ръководителите на самоковския Ротари клуб – новият президент Петрун Вардаров, секретарят Стефан Докузов и асистент дистрикт гуверньорът Людмила Бързанова.
М. Минев представи идеите си за проекти и дейности през настоящата ротарианска година, която, както е известно, по традиция започна на 1 юли. Гостът добави, че ще съдейства на клубовете по места, включително на самоковския, за осъществяването на инициативи и проекти в полза на обществото. Минев подчерта и желанието си за успешна съвместна работа с Община Самоков.
Девизът на ротарианците за предстоящата година е “Ротари свързва света”. Стремежът е да се насърчи взаимодействието на клубовете от различни страни. Самоковските ротарианци споделиха, че вече са запонали работа в тази насока, като са установили сътрудничество с община Димитровград със съдействието на самоковския кмет Владимир Георгиев. Самоковският Ротари клуб има партньор и в Турция.
Митко Минев изтъкна, че е силно заинтересован от съдействие и взаимност при осъществяването на проекти в сферите на здравеопазването и образованието.
Ръководителят на ротарианците подари на кмета Георгиев знамето си, каквото има всеки дистрикт гуверньор. Двете страни изразиха желание за ползотворна съвместна работа и добро сътрудничество на местно и национално ниво.
По-късно се състоя ежегодната среща на самоковския Ротари клуб с дистрикт гуверньора Митко Минев. Обсъдено бе осъществяването на нови проекти.

Leave a Reply