Здраве, Новини

Кметът провери как се ремонтира болницата

В сряда, на 24 юли, кметът Владимир Георгиев направи проверка на работата по проекта „Обновяване и ремонтни дейности на отделения в МБАЛ-Самоков” по оперативна програма „Регионално развитие”.
Проектът е на стойност 3 696 837,08 лв. Срокът е двегодишен – от 31 януари 2012 г. до 31 януари 2014 г. Строителната площадка е открита на 13 май 2013 г., а пусковият срок е декември т. г. Ремонта извършва „Танел” ООД, спечелило конкурса за изпълнител.
В момента под ръководството на техническия ръководител Павел Павлов се работи на последния 9-и етаж на болницата, в операционния блок, където ще бъдат оформени пет операционни зали. Етажът е превърнат в истинска строителна площадка, която впечатлява с обема и качеството на работа. Това изтъкнаха и проверяващите – г-н Георгиев, експертите от отдел „Европейски проекти” в Общината Красимира Костадинова и Теодора Василева и специалистите от болницата, отговарящи за проекта.
При проверката се констатира, че няма забавяне в графика. Всяка седмица се отчита работата и се набелязват новите задачи. Ако се наложи, ще се търси съдействието на Министерството на регионалното развитие, уточниха специалистите от отдел „Европейски проекти”.
Г-н Павлов увери, че до септември ще бъде приключена дейността в оперативния блок. Остава да се работи в родилните зали, рентгеновия кабинет и кабинета по остеодензитометрия, които ще бъдат завършени до декември т. г.

Евгения Попова

Leave a Reply