Новини, Шарен свят

КНСБ събра пари за деца на загинали при трудови злополуки

Дарените телефони

Около 3000 мобилни телефони са събрани по време на благотворителната акция, организирана от КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и сдружение „Младежки форум 21 век”, с партньорството на БНР – Радио Благоевград. Кампанията се осъществи в подкрепа на деца, родителите на които са загинали при трудови злополуки.
Акцията се проведе в продължение на два месеца в цялата страна. В Самоков апаратите се събираха в офиса на КНСБ – на третия етаж в старата сграда на Общинския съвет. Самоковци дариха общо 25 устройства. По наблюдения на координаторката на синдиката Зорница Кацарска, най-много телефони са дарили учениците от ОУ „Христо Максимов”. Друга част от даренията са били от учители в града.
Съобразно оценката на всяко устройство, съответната сума ще бъде дарена на фонд „Проф. д-р Желязко Христов”. За телефонни апарати без парична стойност „Секънд Лайф Електроникс” ЕООД дарява по 1 лв. на апарат.
Със събраните средства ще се подпомогнат със стипендии 50 деца. Организаторите заявиха, че ще осигурят и официални облекла на абитуриентите. Фондът изплаща и еднократни дарения на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и др.
Най-голяма активност и желание да се подкрепят стипендиантите са проявили хората в София, Благоевград, Варна, Силистра, Бургас, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Монтана, Плевен, Дупница, Велико Търново, Габрово, Ямбол.
Дарителската акция се осъществи по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства “Реусум Фъндрайзинг” на ”Секънд Лайф Електроникс” ЕООД. По този начин мнозина успяха да оползотворят неизползваемите си устройства и да подпомогнат млади хора в нужда.
Кампанията даде и добър пример за опазване на околната среда, за по-чиста и по-зелена природа. „Благодарни сме на всички, които ни съдействаха да дарим надежда, самочувствие и увереност на децата, които съдбата е поставила в неравностойно положение”, заяви за „Приятел” г-жа Кацарска.

Leave a Reply