Новини, Обяви, Политика

Коалиция за България – За справедлива България и социална Европа!

Евроизбори – 2014

№ 15

Със запомняща се изява бе закрита и предизборната кампания на коалицията в Самоков.
„Гласувайте на изборите за европейски парламент на 25 май с № 15 – за справедлива България и социална Европа”, призова евродепутатката от Коалиция за България и кандидат за нов мандат Илияна Йотова на голям митинг-концерт на централния площад „Захарий Зограф” на 21 май.
„Истинско удоволствие е, че тук има толкова много хора! Като човек, роден в Софийска област, в Самоков се чувствам като у дома си”, възкликна в словото си г-жа Йотова, която е втора в предизборната листа на Коалиция за България, веднага след председателя на БСП и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. В листата са още Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достена Лаверн, Евгени Кирилов, проф. Андрей Пантев и др.
Ил. Йотова изрази твърда увереност, че социалистите ще спечелят европейските избори за пръв път от десет години насам, тъй като досегашната грешна политика на управляващата евросъюза десница е довела 120 млн. европейци до прага на бедността, безработните са 30 млн., а сред тях има и много българи.
„Сега ако нямаш пари, няма да можеш да изучиш детето си, няма да можеш да се лекуваш. Не така си представяхме Европа, когато през 2007 година влязохме в Европейския съюз. Не такава Европа искаме ние”, категорична бе Йотова. Тя призова понятия като солидарност, справедливост, взаимопомощ да не остават само девалвирани думи, а да се изпълнят с действително, практическо съдържание.
Предстоящите избори са особено важни и заради това, че през идващия мандат – в 2018 г., именно България ще председателства Европейския съюз.
„Сега се правят нови коалиции, нови политически сметки. Не винаги ни посрещат с цветя и усмивка. Една година Народното събрание работи при ненормални условия, но нашите депутати издържаха и правят всичко възможно българите да живеят по-добре и децата им да не отиват на гурбет в чужбина. Първи ли сме на 25 май, ще отпаднат и всички искания за предсрочни избори в страната. Сегашните избори са шанс за победа. Ние сме за една нова Европа, такава, каквато я мислеха тези, които преди години създадоха Европейския съюз”, обобщи Йотова.
Митингът бе открит от председателката на Общинския съвет на БСП Силвия Стойчева. Изказа се и народният представител Кирил Добрев. На трибуната бе и кметът Владимир Георгиев.
Чаровната малка певица Маргарита Бочева изпълни родолюбиви песни в съпровод на акордеон от почетния гражданин на Самоков Борис Стрински.
По-късно темпераментни танцьори и Николай Славеев с формацията си „Антик” вдигнаха още повече градуса на настроението и в приятната майска вечер на широкия площад се люшнаха кръшни хора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply