Новини, Читателски, Шарен свят

Кога пенсионерите ще имат клуб в центъра?

Похвална беше инициативата на бившия кмет на общината Ангел Николов преди повече от 4 години за построяването на клуб на пенсионера в кв. “Самоково”. С това той си изпълни и свое предизборно обещание.
В този клуб от тогава до сега кипи живот, провеждат се масови културни прояви – отбелязват се исторически дати и събития, изнасят се беседи, има художествени изяви, организират се пътувания до забележителни места в страната и чужбина.
Същевременно с горчивина в клуба на пенсионера в “Самоково” възрастните хора коментират, че за пенсионерите от центъра и други квартали клуб няма /ако изключим едно малко и неудобно помещение в старата сграда на съвета/. Преди време имаше пенсионерски клуб в читалището, но след това възрастните бяха прогонени от там, за да се затруднят още повече с катерене на стълби в мазето на сградата на Общината, пригодено за стол-ресторант.
В последно време градската управа обеща и започна изграждането на клуб на пенсионера при входа на сградата на Общината, но завършването на този обект се забавя. Дано не е истина това, че някой ръководител бил казал, че мястото на пенсионерите не е при входа на Общината, защото щели да загрозят подхода към седалището на управниците. Нима не минават от там тълпи от хора, отиващи към службата за социално подпомагане, Бюрото по труда и други отдели и служби?!…
Пенсионерите, работили десетки години за благото на общината и страната, не заслужават дискриминационен подход. Те не бива да бъдат “черната овца”…
Чакаме отговор от общинската управа и по-скорошно отваряне на клуб на пенсионера в центъра на града, с което да се гордеят не само възрастните хора, но и управляващите.
За децата и пенсионерите са нужни по-големи грижи. Те заслужават това.

П. Атанасов
от името на група пенсионери

Leave a Reply