Новини, Читателски

Кога ще започне отново разделното събиране на отпадъци?

През есента за неприятна изненада бе преустановено разделното събиране на боклука в града ни. Едно хубаво начинание приключи. Независимо, че не всички ползваха разноцветните кофи по предназначение, все пак началото на разделно събиране на отпадъци бе поставено и в Самоков. Не ми е ясно защо след това тази полезна и хубава практика бе прекратена.
Наскоро чух, че е подписан договор с нова фирма пак за разделно събиране на отпадъците. Зарадвах се, но времето минава, а засега нищо не се предприема. От кога ще започне работа тази фирма? Много моля да се отговори на този въпрос.
Няма защо да се убеждаваме колко важно е това. Така не само много шишета, кутии, хартии и пр. може да се рециклират и да се използват повторно, което е изключително важно при сегашната криза, но постепенно се повишава и културата на хората. Вярно е, бавно става, мнозина не са свикнали, но все пак е стъпка в правилна посока. Затова е толкова важно колкото се може по-скоро отново да бъде въведено разделното събиране на отпадъци.
Горното мнение споделят и много съграждани, с които съм разговаряла.

К. Йорданова

Leave a Reply