Новини, Шарен свят

Кога ще имаме приют за кучета?

Това запитаха разтревожени читатели през последните дни. Те посочиха, че в района около бившата баня в централната част на града ни редовно обикалят бездомни четириноги. „Макар и да са кротки, те са животни и не се знае как могат да реагират при различни ситуации”, добавиха гражданите. Подалите сигнала жители на града ни уточниха, че буквално отсреща е и едно от най-големите самоковски училища – „Митрополит Авксентий Велешки” и че оттам всекидневно преминават стотици деца. „Ами ако нападнат някое дете, каквито примери има от други места в страната”, притеснено запитаха хората.
Казусът с бездомните кучета е отколешен проблем на града и общината. Ясно е, че не можем да се развиваме като туристическа дестинация, след като гостите ни биват посрещани в самия център от глутници кучета.
Общинската администрация е запозната с проблема и през последните месеци прави опити да получи в собственост стопанска сграда край Продановци, в която да се изгради приют за такива животни. За тази цел трябва да се получи съгласието на софийски инстанции, които обаче се бавят с отговора си. Дано, междувременно, не дай Боже, не се случи някое нещастие…

Leave a Reply