Новини, Статии, коментари, Читателски

Кога ще се оправят тротоарите на главната улица в “Самоково”?

Ул. “Преспа”, която свързва болницата и бившата фабрика “Самоковска комуна”, е централна в кв. “Самоково”. Тази година я асфалтираха, но тротоарите бяха разбити и сега продължават да са в окаяно състояние. Възрастни хора, деца и майки с колички на практика не могат да се движат по тротоара. Вървят по уличното платно и непрекъснато отнасят благословии от шофьорите, тъй като пречат на движението на моторните превозни средства. А катастрофи и нещастни случаи всеки момент може да станат.
Моля ви, нека се направи така, че тази хубава, права и основна улица да добие по-добър вид и да е безопасна за движение на гражданите на най-големия квартал в града ни.
Р. Димитрова
Б. Р. Не за пръв път пишем по този въпрос. Хубаво беше, че ул. “Преспа” тази година бе не просто изкърпена, а почти изцяло наново асфалтирана. Тротоарите обаче повече никой не ги пипна. От Общината казаха, че през този строителен сезон те ще бъдат ремонтирани, но вече сме втората половина на ноември, а нищо не е направено. Оттук нататък всеки момент може да започнат снегове и ледове. А през зимата, ако остане в сегашното си състояние, тротоарът би бил още по-опасен. Спешно там би трябвало да се извърши необходимото благоустрояване, като се използват последните хубави дни за подобна работа. Очакваме новата кметска управа да не подцени въпроса.

Leave a Reply