Кога ще се ремонтира „Преспа” – главната улица на квартал „Самоково”?

Улица „Преспа” – за който не знае, е главната улица на кв. „Самоково”. Движението по нея е изключително натоварено, а тя е сравнително тясна. Освен това е пълна с кръпки и дупки, които постоянно се увеличават. Знаем, че е предвидено на тази улица през настоящата година да се извърши основен ремонт, но кога ще стане това? Лятото дойде…
Вече на два пъти наши познати се оплакват, че пукат гуми на колите си и изкривяват или чупят джанти на самата улица, в района пред болницата. Там има грамадни дупки на платното, а и движението е много оживено – постоянно преминават автомобили и пешеходци, някои от които трудно подвижни, възрастни, болни… Има голяма опасност да стане и тежка катастрофа, да пострадат хора. Не е много по-различно състоянието на трасето и по други участъци на улицата.
Не знаем на какво се дължи сегашното забавяне с ремонта. Той трябва да започне час по-скоро.
Ако пък по някаква причина този дългоочакван ремонт се забави още, нека поне сега, на първо време, да се изкърпят дупките. Особено тежко е при дъждовно време /а тази година дъжд дал Господ!/, когато дупките по платното много трудно се забелязват.
Друг е въпросът, че и изкърпени, тези дупки отново се появяват след някой месец…
Разбира се, най-добре е колкото се може по-скоро да започне обещаният основен ремонт на тази централна улица.

Жители на кв. „Самоково”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*