Кои курсове са в сила?

Дните ни са сложни и с много неизвестни. Но всички се надяваме извънредното положение да е към края си, а и пролетта настъпва. Усеща се пролетното оживление особено при земеделските стопани, защото работата на полето не чака. Всичко това ще доведе и повече пътници към селата от региона и обратно.
Известно е, че със заповед на кмета на общината от края на март много от курсовете на превозвачите се съкратиха и бяха посочени тези, които остават. Въпреки че пътуващите досега не са били много, тази информация би било коректно да бъде оповестена на повече места, да бъде видна и ясна за всеки. Може би на всяка автобусна местостоянка табелка трябва да дава информация за актуалното транспортно разписание, независимо колко време би продължило това.
Сега до голямото табло с разписание на автогарата са залепени и листата със заповедта, които не всеки би прочел или може би ще търси след като стане потърпевш от напразно чакане или изпуснат превоз. Във вестника на два пъти бе публикувана извадка от заповедта за информация на всички интересуващи се. Но оказа се, че не всички посочени часове се спазват.
Конкретно – определеният курс за Доспей в 10 ч. не се изпълнявал, а имало курс в 7 ч. и 50 мин. Това как и кой да го знае, ако не пътува често? А и защо се получава, след като има заповед и поет ангажимент?
Ако промените са с причина, че няма пътници и колите пътуват празни, то нали само преди няколко месеца фирми загубиха работата си, сменени с „по-надеждни”.

С. Александрова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*