Новини, Читателски

Кой бие лебедите в езерото в Крайречната зона!?

Около обяд на 18 септември в новия парк край Искъра станах свидетел на отвратителна случка. Група големи деца примамиха с трева един от красивите лебеди, пуснати в езерото, а когато птицата наближи, я удариха по главата и започнаха да я пръскат с вода.
Бях далече, с болен крак, и не можех да се намеся веднага. И седящите на по-близките пейки обаче гледаха с безразличие и не реагираха. Огледах се за охрана, но охранител не се забелязваше. Добре, че отнякъде се появиха група работнички по чистотата и един мъж, който като видя какво става, прогони децата.
Подчертавам, че това не бяха малки деца, а поотраснали; тийнейджъри, както сега им казват. Ако те сега така постъпват с една птица, какво да очакваме утре в отношенията им с хората, с възрастните и с по-малките!?
Кой възпитава тези млади хора? Освен училището нямат ли родители?
Ако има охранители в парка, те би трябвало постоянно да обикалят по алеите и да се намесват веднага при подобни случаи.
Омерзена съм от равнодушието на околните, които явно не искаха да си развалят спокойствието.
Чудесен е новият парк, но ако не се грижим за природата, за съоръженията и за птиците в езерото всичко постепенно ще се занемари. Това не бива да се допуска. Обръщам се към общинските служители, към младите хора и към цялата общественост с призив да няма повече подобни неприятни инциденти, за да се радваме по-дълго време на красотата на парка, да почиваме там на спокойствие и да имаме с какво да се похвалим пред гостите от други градове.

Р. Димитрова

Leave a Reply