Крими, Новини, Читателски

Кой трови кучетата?

Мъка ми е, а не знам към кого да се обърна, за да се спрат тези злодеяния. Отровиха кучето ми. Кой – неизвестно! Отровиха кучетата и на мой съсед, живеещ на ул. „Иван Вазов”. Познати ми казаха, че преди няколко дни видели отровено куче при пешеходния мост срещу кв. „Самоково”. И други подобни случаи има през последните седмици.
Оплаках се в Общината. От там ми казаха, че те не тровят кучетата. Кой тогава? Някой за една ракия ли прави тези мерзости?! Или за лично отмъщение?
Кучетата са живи същества. Абсурдно е такова жестоко отношение към тях в 21 век, в европейска страна! Да не говорим, че всичко това поражда опасност и за хората, особено за малки деца. А и ги учи на агресия, не на милосърдие.
Преди време някой избиваше кучетата. Пак не се разбра тогава кой прави това. Има проблем в отношението ни като и общество към тези животни. Този въпрос трябва да се реши. Щеше да се прави приют за кучета, но нищо не стана…
Не е редно, не е човешко да се избиват или да се тровят кучетата. Има Община, има правозащитни организации, сдружения за защита на животните и пр. Нека се вземат някакви мерки, за да се прекрати сегашното безобразие.

А. Сайменова

Б. Р. Съсед на читателката часове след нея също дойде в редакцията. Разказа за своите три домашни кучета. Вечерта тръгнал по улицата да изхвърли смет, съпровождан от тях. На връщане ги видял как се гърчат на земята.
Неописуема гледка, която продължила десетина минути… Пълен кошмар! Присъстващите се разплакаха. Такава жестокост към живи същества!
Ако е наложително да се намалява популацията на четириноги, поне това да става цивилизовано, без болка. Има си начини. Представяте ли си, драги читатели, вие или вашите деца и внуци да станат случайно свидетели на подобна гледка!? Или пък да видят снимката на трите красиви, но мъртви кучета…

Leave a Reply