Култура, Новини, Снимки

Коледари озариха празника на читалище „Възраждане” в Продановци /ВИДЕО + СНИМКИ/

Десетки жители на Продановци изпълниха залата на местното читалище „Възраждане” на 22 декември вечерта, за да се насладят на стилно коледно тържество. То бе открито от коледарите с ръководител Даниела Георгиева и техните наричания за здраве, берекет и успешни бъдни начинания. Поздрав към присъстващите отправи и Ивана Зърнева – също възпитаничка на вокалната педагожка Даниела Георгиева.


Домакините бяха представени от танцовата група с ръководител Теменужка Ковачка и певческия състав, с ръководител Аделина Даганова, в който участва и кметицата на селото Емилия Драганова. Певиците изпълниха залата с творбите „Зарад тебе”, „Гиго”, Снощи е Добра късно седела” и забавната песен „Скарале ми се”, а покрай техните изпълнения сцената бе разтресена от кюстендилска ръченица, шопска копаница и хората „Калгамашката” и „Айдар аваси”.


Бурни аплодисменти предизвикаха и детските изпълнения на народни и модерни танци на Габриела и Сиана Лобутови, която рецитира и коледен стих.
Поздравления заслужава и секретарят на читалището Елица Лобутова, която се изяви не само в ролята на главен организатор, но и на участник и в двете фолклорни формации.
Децата и бебетата в залата бяха зарадвани с подаръци от читалището, а възрастните тропнаха общо хоро с пожелания да бъдат здрави и винаги така задружни.

Делян Василев

Повече снимки може да видите ТУК

Leave a Reply