Култура, Новини

Коледен базар изпълни площад “Захарий Зограф” с хора и настроение

По традиция Общината организира коледен благотворителен базар. Под звуците на празнична музика централният площад „Захарий Зограф” се изпълни с ученици от всички училища и с граждани и гости на Самоков в слънчевия вторник на 22 декември около обяд.
Зам.-кметът Васил Сайменов поздрави участниците, пожела им успех и весело прекарване на празниците.
Много вкус и фантазия бяха проявили всички в изработката на коледни картички, рисунки и сувенири. Трудно можеш да избереш кой е най-добрият, кой е най-красив и най-подходящ. Общо бе мнението, че поздравления заслужават всички ученици и учители, участвали в изработването на празничните артикули. Дано и ефектът от продажбите изиграе предвидената му в благотворителните акции роля.
В самия базар участват НУ „Станислав Доспевски”, НУ „Д-р Петър Берон”, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, ОУ „Христо Максимов”, СОУ „Отец Паисий” /включително клуб „Добро сърце”/, ОПУ „Неофит Рилски”, Професионалната гимназия по туризъм, ПГ „Константин Фотинов”, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Центърът за настаняване от семеен тип, сдружение „Сили имам да се боря”.
В програмата при откриването пък се включиха мажоретките от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – група „Весиденс” с ръководител Веска Терзийска, танцовата формация от ОУ „Христо Максимов” Fire Steps /„Огнени стъпки”/ с ръководители Боряна Спасова и Константин Ахтаподов и ученици от НУ „Станислав Доспевски” с ръководители Елка Струмина и Петя Митева. За доброто настроение допринесоха и коледните песни на група „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.

Евгения Попова

Leave a Reply