Култура, Новини

Коледен базар огря площада

В пазарния ден – понеделник, 22 декември, слънце и коледен благотворителен базар огряха централния площад „Захарий Зограф”. Тук щандове подредиха ученици от училищата „Константин Фотинов”, „Митрополит Авксентий Велешки”, „Д-р Петър Берон” и „Неофит Рилски”, както и от детската школа за изобразително изкуство „Зографче”, сдружение „Сили имам да се боря” и фирма „Орифлейм”.
На много места сувенирите бяха придружени с коледни сладкиши и оформени в чудесни празнични комплекти. Всичко бе изработено ръчно, с много любов, фантазия и усет.
Пред събралото се множество от граждани, деца и младежи се изявиха с много настроение и в духа на традициите коледари и участници в огнени танци от ОУ „Христо Максимов”, певци от училищата „Митр. Авкс. Велешки”, „Д-р П. Берон” и „Н. Рилски”, млади майстори на народни хора от ПГ „К. Фотинов”.
Кметът Владимир Георгиев поздрави събралите се, благодари на участниците за хубавата инициатива и пожела на всички здраве, късмет, весели празници и много успехи през предстоящата година.
Празникът бе уважен и от народния представител Радослав Стойчев, зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов, секретаря на Общината Ангелина Вангелова и др.

Евгения Попова

Leave a Reply