Други, Новини, Спорт

Колоездачката Виктория Гончева – четвърта за Европейската купа в Лоуса, Португалия

Самоковската състезателка в дисциплината спускане на планинското колоездене Виктория Гончева започна ударно новия състезателен сезон. Единадесетокласничката в ПГ „Константин Фотинов” даде четвърто време при девойките в старта за Европейската купа в 18-хилядния град в централна Португалия Лоуса. Вики успя да се справи с калното вследствие на проливния дъжд трасе и си гарантира 100 т. за класирането в своята възрастова група и 36 пункта при жените. Това бе първо състезание за Виктория след претърпяната през зимата лекарска интервенция, която доста забави подготовката на нашето момиче. Нещо повече, лъчезарната спортистка тренира пълноценно едва от края на март, но с представянето си в Португалия дава заявка за още по-успешна кампания от предходните две.
Победителка при девойките в Португалия стана французойката Настасия Хименез, следвана от Валентина Хьол от Австрия и Лелиа Тасо от Италия. При жените пък най-бързо по трасето се спусна словенката Моника Храстник, а втора и трета се наредиха Морган Шар от Франция и Камил Баланш от Швейцария.
В плановете на Виктория Гончева влиза участие и в първия кръг на състезанията за Световната купа, който ще се състои на 21 и 22 април в Лошин, Хърватия.

Делян Василев

Leave a Reply