Други, Новини, Спорт

Комбиниран турнир – тенис на маса и шахмат

Ирена Рогачева, Любослава Костова и Ивелина Славева

Ивайло Крумов и Васил Маджаров

В разгара си е комбинираният турнир по тенис на маса и шахмат. В неделя, на 27 октомври, станаха ясни победителите в тениса за юноши и девойки. Срещите се състояха по традиция в Младежкия дом.
Първите места безапелационно завоюваха представители на ПТГ „Никола Вапцаров” – Ивайло Крумов и Любослава Костова. Те надделяха съответно над Васил Маджаров /СОУ „Отец Паисий/ и Ивелина Славева от Професионалната гимназия по туризъм. Бронзовите отличия пък заслужиха Лъчезар Лобутов от Техническата гимназия и Ирена Рогачева от ПГ „Константин Фотинов”.
При момчетата над всички бе Владислав Янков от СОУ „Отец Паисий”, следван от Симеон Симеонов /ОПУ „Неофит Рилски”/ и Георги Петков от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
Момичетата от ОПУ „Неофит Рилски” доминираха напълно в своята представителна група. Първото място зае Теменужка Николова, която победи в шампионския двубой Рени Методиева. Бронзът остана за съотборничката им Ани Панайотова. Безспорен принос за развитието на тениса в училището има физкултурната преподавателна Иванка Николова.
За да защитят отличията си, победителите трябва да се представят на ниво и в турнира по шахмат, който се провежда на 28 и 29 октомври в шахматния клуб.
Турнирът за мъже и жени пък ще се състои в сряда и четвъртък, на 30 и 31 октомври – по шахмат, а на самия 1 ноември – по тенис на маса.
На тенис проявите съдействат треньорите Валери Пенчев и Васил Големинов, а главен съдия е Здравко Пенев. За организацията на турнирите съдействие на шах-клуб „Рилски спортист” и на „Тенис клуб-365 – 2010 – Самоков” оказват софийският Ротари клуб – Център и фирма „Си Комерсиал”.
Комбинираният турнир е посветен на Деня на народните будители 1 ноември.

Делян Василев

Снимка: Марио Николов

Снимка: Марио Николов

Leave a Reply