Новини, Политика

Комисия ще обсъжда възстановяването на проектните имоти

Специална комисия да се занимава с въпроса за възстановяването на т. нар. проектни имоти на граждани, решиха на сесията си на 4 октомври общинските съветници.
Съгласно промени в закона с тази дейност са упълномощени да се занимават вече общините. Според посветени сложността на проблема и натрупалите се през последните месеци молби налагат заедно да работят местни депутати, специалисти по земеустройване и други добре запознати с въпроса хора. Целта е да могат да се вземат възможно най-компетентни и справедливи решения.
В комисията ще участват петима общинските съветници: Александър Боев /ГЕРБ/, инж. Данаил Попов, /БСП/, инж. Емил Николов /Българска социалдемокрация/, Мая Христева /ЛИДЕР/ и Светлана Атанасова /”Бъдеще за Самоков”/.
Останалите членове на комисията ще бъдат представители на общинската администрация и на Общинската служба “Земеделие” /бившата Поземлена комисия/, както и кметът на съответното населено място в общината.
Предложението за създаване на комисия бе дадено от Данаил Попов. Той получи аргументирана подкрепа от инж. Христо Ярловски и инж. Николай Николов. Гласуването по-късно показа, че на подобно мнение са и останалите им колеги.

Leave a Reply