Култура, Новини

Конкурс за рисунка по случай Деня на детето

Читалище “Младост-2003” и Военен клуб – Самоков обявяват конкурс за детска рисунка „Да погледнем през очите на другия”, посветен на Деня на детето – 1 юни.
Цели:
Да стимулира и развива детското творчество в областта на изобразителното изкуство; да помогне на децата да открият своите художествени заложби; да формира творчески индивидуалности.
Да стимулира у децата уважение и разбиране към изкуството на другия; да даде възможност на децата да споделят своите чувства помежду си; да общуват пълноценно; да се научат да изразяват своите настроения и емоции свободно.
Да погледнат през очите на другия.
Участници:
Класирането ще бъде извършено в отделни възрастови групи от всички видове училища, извънучилищни звена и школи:
Първа група: от 7 до 11 г.;
Втора група: от 12 до 16 г.
Желателно е да се посочи името на ръководителя /учителя/ – консултант, активно подпомогнал участника.
Изисквания:
Всеки участник има право да изпрати не повече от две рисунки с размери 35/50 см, без паспарту. Разрешено е използването на всякакви техники и средства – акварел, темперни бои, пастели, графика, молив, туш, колаж.
На гърба на всяка рисунка трябва да бъдат отбелязани четливо: трите имена на автора; възраст; училище, извънучилищно звено, школа; точен адрес, телефон.
Рисунките ще бъдат прегледани и оценени от компетентно жури.
Отличените рисунки ще бъдат подредени в изложба, а класираните на първо, второ и трето място участници от всяка група ще бъдат удостоени с грамоти и материални награди.
Церемонията по награждаването ще се състои на 1 юни 2012 г. от 15 ч. на открито – пред Военния клуб /ДНА/. За всички участници ще има много изненади, концерт и забавни образователни игри.
Рисунките трябва да бъдат изпратени най-късно до 26 май 2012 г. на адрес:
ул. “Цар Борис III” № 12 – Военен клуб, Самоков
E-mail: Mladost_4itali6te@abv.bg
За допълнителна информация: тел.: 0878 874 920, 0885 853 784, 0878 874 834.

Leave a Reply