Конкурс „Мисия Будител”

Областната управа организира за втора поредна година конкурс за рисунка и есе „Мисия Будител“ между учениците от Софийска област.
Конкурсът се провежда по идея на областния управител Илиан Тодоров и е посветен на 1 ноември – Деня на народните будители.
За участие отново са поканени и учениците от двете български гимназии в Цариброд /Сърбия/.
Темата е за юбилейната 140-а годишнина на съвременната българската държавност, на Търновската конституция и на българския парламент.
„Нека още веднъж чрез слово и образ си спомним и почетем строителите на съвременна България – екзарх Антим I , княз Александър Батенберг, Петко Каравелов, Константин Стоилов, Драган Цанков, Петко Славейков, митрополит Климент Търновски, проф. Марин Дринов и др. Вярвам, че с творчеството си учениците от Софийска област ще споделят искрено своите мисли, визия и усещания за 140-годишния път, по който върви Третата българска държава“, заявява по повод конкурса Тодоров.
В конкурса с рисунки могат да участват ученици от 1 до 4 клас, а с есета – учениците от 5 до 11 клас. Най-добрите творби ще бъдат отличени с първа, втора и трета награда в категориите: 1-4  клас, 5-7 клас и 8-11 клас.
Конкурсът стартира на 18 септември 2019 г. и ще приключи на 20 октомври 2019 г. Резултатите ще бъдат обявени на самия Ден на народните будители – 1 ноември.
Рисунките и есетата могат да се изпращат на e-mail: press@sofoblast.bg.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*