Новини, Обяви

Конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”

Учениците от Самоков и общината могат да вземат участие в юбилейния Десети национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”.
Главен организатор е Национално движение „Русофили” със съдействието на Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и с подкрепата на Международния обществен „Российский фонд мира”. Конкурсът е включен в националния календар за извънучилищни дейности за учебната 2015/2016 г. на Министерството на образованието и науката, направление „Наука и техника”, под № 29.
Целта на конкурса е чрез проучване на важни моменти в историята и съвремието на българския и руския народ учащите се да разширят познанията си и по-задълбочено да се запознаят с българо-руските отношения.
Основни направления: история, литература, изкуство, православие, съвместни българо-руски обекти, туризъм, космически изследвания.
Форми на участие: очерци, репортажи, пътеписи, интервюта, реферати, есета, стихотворения, разкази, рисунки и мултимедийни проекти.
Участието е само индивидуално, като възрастовите групи са две: V–VIII клас и IX–XII клас.
Регламент и примерни теми може да намерите в www.rusofili.bg, раздел „Конкурси”.
Краен срок за предаване на готовите работи: 25 април 2016 г. в редакцията на в. „Приятел”.

Leave a Reply