Култура, Новини, Шарен свят

Конкурс “Пея и танцувам за Самоков”

Привлечени от тв предаванията за музика и танци, решихме да организираме конкурс за песен и танц за самоковските деца, младежи и по-възрастни граждани. С този надслов – “Пея и танцувам за Самоков” – приканваме всеки, който обича да пее и танцува, да се яви на конкурса и да премери силите си.
Конкурсът е съвместна инициатива на читалище “Младост-2003” и Военния клуб. Първият етап ще се проведе на 2 декември от 14 ч. в клуба /ДНА/ – репетиционната зала на първия етаж. Жури ще оценява представянето. Регламентът за изпълнение /индивидуално и групово/ на песен е 3 минути, а на танц /индивидуално и групово/ – 5 минути. Таксата за участие е 2 лв.
Победителите ще продължат на втори етап, като тогава ще им се окаже помощ в подготовката от специалист. Ще има общо 4 етапа. Финалистите ще изнесат концерт на 30 декември от 14 ч. във Военния клуб.
Предвиждат се награди за победителите, мултимедийни излъчвания, безплатни клипове от самоковски автори. Записванията се правят в читалище “Младост” от 14 до 16 ч. всеки ден.
В навечерието на конкурса дойде и радостна вест – танцовият ансамбъл “Самоков” към читалище “Младост” е получил трета награда на международния фестивал “Малешево пее и танцува”, състоял се през октомври т. г.
Лили Шуманова
председател на читалище “Младост-2003”

Leave a Reply