Новини, Шарен свят

Конна база предлага обучение на деца и възрастни

Снимка: архив

Партньорство на училищата и детските градини за организиране на групово обучение по езда за подрастващите предлага конна база „Буч”. Базата изявява желание да бъде и партньор по проекти, с които училищата и Центърът за социална рехабилитация и интеграция могат да кандидатстват.
Целта е да се приучат децата към здравословен начин на живот, тъй като дългото седене пред чина и компютъра или носенето на тежки раници водят до гръбначни изкривявания и дори до увреждане на психиката.
Ездата може да бъде включена като част от извънкласните занимания на учениците. Другият вариант е родителите, които желаят, да запишат за обучение децата си.
Базата предлага и преференциални цени за групово обучение на възрастни, т. нар. фамилни пакети и др.
Ездата е и един благодатен начин за общуване с природата, допълват специалистите. Укрепва всички мускули, развива гъвкавост. Освен това влияе благотворно върху отговорността и концентрацията на младия човек.
Управителят на „Буч” Петър Стойчев изразява и готовност конната база да участва в честването на 1 юни на Международен ден на детето, като предложи разходка с файтон или езда на кон.

Leave a Reply