Новини, Образование

Конференция на математиците бе открита в Боровец

Участниците в танцов ансамбъл “Самоков” пред едноименния хотел в Боровец

В курорта на 2 април акад. Петър Кендеров, председател на Съюза на математиците в България, откри 43-ата пролетна конференция на съюза. Присъстваха изтъкнати учени от страната, както и гости от Русия и Австрия. Поднесени бяха приветствия от името на министъра на образованието и науката Анелия Клисарова и от името на кмета на Общината Владимир Георгиев.
Участниците в конференцията бяха поздравени от танцов ансамбъл „Самоков” с ръководител Станислав Крумов при читалище „Младост” в града ни и от детската певческа група към читалище „Виделина” в Широки дол със секретар Снежана Бакрачева.
По време на трите работни дни на конференцията ще бъдат изнесени 7 доклада и 34 научни съобщения, ще се проведат дискусии по актуални въпроси от сферата на средното и висшето образование, ще бъдат представени и действащите в момента европейски проекти в областта на образованието с участието на български учители, преподаватели и учени.
Важно място в програмата заема и научната сесия на Ученическия институт по математика и информатика, по време на която ще бъдат докладвани и оценени най-добрите ученически разработки през последната година.

Leave a Reply