Култура, Новини

Концерт и награди за жените /снимки/

Създалата се през последните години традиция Общината и Инициативен комитет на жените да организират тържествено честване на 8 март – Международния ден на жената, и тази година бе спазена. На самия ден в Ритуалния дом се събраха много жени. Кметът Владимир Георгиев, председателката на Общинския съвет Ирена Коцева, заместник–кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов и секретарят на общината Ангелина Вангелова уважиха тържеството.
Г-н Георгиев приветства присъстващите и благодари на жените за приноса и подкрепата им в работата за развитие на общината.
За приноса им за утвърждаване на образа на съвременната жена с грамоти и скромни подаръци бяха удостоени Ани Йовева, Василка Фингарска, Йорданка Гювийска, Надка Вардарова, Надка Златева, д-р Оксана Турлакова, Рени Малчева, Станка Методиева и Цветанка Пашова.
За празничното настроение на присъстващите допринесоха чудесните изпълнения на възпитаниците на ЦДГ „Звънче” и ЦДГ „Пролет” с музикални ръководители Марияна Лухова и Латинка Янкова и танците на на зумба групата „Байля, морена” с ръководител Яна Василева.
Председателката на Инициативния комитет Евгения Попова поздрави присъстващите и благодари на общинското ръководство за вниманието към жените, за съдействието му за утвърждаване на традициите. Тя призова всички жени да се готвят за достойно посрещане на 150-годишнината на организираното женско движение в Самоков; известно е, че първото женско дружество в града ни е основано през далечната 1871 г.
Тържеството завърши със свободни разговори и поздравления на чаша вино.

Leave a Reply