Новини, Шарен свят

Коритата на реките Боклуджа и Бистрица ще се укрепят

Възстановяване на мостовете на Боклуджа, отстраняване на пораженията по стената на коритото, възстановяване на дървените мостчета в Лаго, на коритото на Бистрица, на подпорната стена на Ридо и корекция на Гръчко дере – тези належащи дейности ще бъдат извършени в рамките на откритата от Общината процедура за възлагане на обществена поръчка и избор на изпълнител.
Поръчката е в три позиции, като в първата, за която стана дума по-горе, са включени обекти в Самоков.
Втората позиция предвижда извършването на аварийно-възстановителни дейности в Шипочан и Широки дол, включително ремонт на мостове и на улици, пострадали от миналогодишното наводнение. Планира се да се възстановят и пътни настилки в Боровец.
Работата по обекти в Бели Искър, Мала църква, Продановци и Горни Окол е включена в третата позиция. В тези села ще се изграждат отводнителни системи, а ще се възстановят и улични и тротоарни настилки.
Планираните дейности ще се извършат със средства от държавния бюджет, предвидени за ликвидиране на последиците от бедствия и аварии. Както е известно, след наводнението през юли м. г. Общината представи пред Междуведомствената правителствена комисия искане за възстановяване на общо 42 пострадали обекта.
Както уточниха от общинската администрация, документи за участие в процедурата за обществена поръчка ще се приемат до 13 септември. Комисията за избор на изпълнител ще заседава на следващия ден.

Leave a Reply