Новини, Образование, Туризъм

Костантина Василева, Даниел Димитров и Дейвид Славчов с награди от конкурс на НП „Рила”

Шестокласниците в СУ „Никола Велчев” Костантина Василева, Даниел Димитров и Дейвид Славчов заслужиха поощрителни награди в категория „Мултимедийна презентация” от юбилейното десето издание на Националния ученически конкурс „Национален парк Рила” – познат и непознат”. Отличените самоковци присъстваха на заключителната церемония на 23 ноември в Младежкия дом на Благоевград, където получиха дипломи и учебни пособия лично от члена на Европейския парламент Асим Адемов и директорите на НП „Рила” и радио „Благоевград” Красимир Андонов и Елисавета Каменичка.
Презентацията на Д. Славчов е свързана със съществуващите на територията на националния парк резервати, К. Василева е работила съвсем по темата на конкурса с презентация под надслов „Рила – позната и непозната”, а творбата на Д. Димитров е озаглавена „Великата Рилска пустиня”. Самоковските ученици можеха да получат и по-високи отличия, но за това попречи притеснението им по време на представянето на презентациите пред публиката.
В конкурса участваха рекордните близо 1500 ученици от 1 до 12 клас от цялата страна, които представиха свои творби в няколко раздела – рисунки, разкази и есета, фотографии, мултимедийни презентации, приложен еко-дизайн.

Делян Василев

Leave a Reply