Баскетбол, Новини, Спорт

Кошмар за “Рилски” в Стара Загора, “Берое” ни наказа лошо

Снимка: http://www.starozagorci.com/

Много слаб мач изигра “Рилски спортист” при гостуването си на “Берое” и съвсем логично отстъпи с очебийна разлика – 72:88 в събота, 19 ноември, в зала “Общинска” в Стара Загора. Домакините се чувстваха изключително комфортно на паркета в своята зала още от началото на срещата и така и не изпуснаха диригентската палка. На другия полюс бяха самоковци, чиито баскетболисти не съумяха да намерят ключа към стаята с класни изпълнения и разочароваха с изявите си. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров загубиха всяка една четвърт, а процентът им в хвърлянията от зоната за 3 т. бе кошмарен – 3 успешни от 25 опита /12 %/. Енергията, желанието за игра и себераздаването като че ли също отсъстваха от момчетата в син спортен екип.
Трябва да се отчете обаче и добрата игра на “зелените”, които са третия български участник в евротурнирите. “Берое” дори тресна с цели 15 пункта разлика “Сигал” /Прищина/ в Балканската лига, докато косоварите затрудниха много повече “Рилски”, макара да загубиха злощастно на два пъти след продължения.
Йордан Бозов отново бе константна величина в редиците на самоковци, но неговите 16 т. не повлияха на крайния резултат от двубоя.
Втората загуба за нашите момчета при второто им гостуване в Националната баскетболна лига ги смъкна на 3-о място в класирането, тъй като бяха изместени именно от “Берое”.
“Рилски спортист”: Бозов 16, Паркър 14, Делич 14, Георгиев 10, Цветкович 7 /Бруинсма 8, Стоянов 2, Симънс 1, Иванов, Секулов, Вутев/.

Leave a Reply