Баскетбол, Новини, Спорт

Кошмар за „Рилски”: капитанът Бозов аут до края на сезона, само 4-5 състезатели тренират

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

След отпадането на „Рилски спортист” от турнира за Купата на България и загубата от „Академик” /Сф/ старши треньорът Людмил Хаджисотиров даде изявление за клубния уебсайт. Стана ясно, че тежката контузия на Йордан Бозов го изважда от игра до края на сезона. Капитанът е със скъсана предна кръстна връзка на коляното.
“Първенството тази година е много оспорвано, класно и интересно. За съжаление ние сме в много тежка ситуация, това неминуемо се отразява на играта и представянето ни и до голяма степен променя и целите ни”, добавя Хаджисотиров.
Както е известно, междувременно внезапна операция от апандисит претърпя другият гард на отбора – Евгени Хаджирусев. Така съставът остана само с един гард – Юджийн Харис, и със само 4 състезатели за ротация по периметъра. Това, по думите на Удо, променя тотално облика и състоянието на тима.
Положението се усложнява още повече, като се има предвид и тежката контузия на такъв основен състезател като Дерек Райт – „отличен баскетболист и чудесен човек”. Неговата диагноза – некроза в тазобедрената става, поставя под въпрос възможността изобщо той да може да играе повече баскетбол.
„В негово отсъствие изгубихме опит, креативност, лидерство и защита. Използвам възможността да благодаря на Дерек и Йордан Бозов за целия им принос към „Рилски спортист” на терена и извън него и да им пожелая възможно най-добро и бързо въстановяване след оперативните интервенции, които им предстоят”, заявява треньорът. Той посочва още, че след търпеливо проучване и търсене е намерен много интересен и талантлив играч в лицето на Малик Диме, който се адаптира все повече и ще помогне на отбора до края на сезона.
В началото на седмицата дори се е стигнало до положение поради контузии и грипната епидемия тренировъчен процес да се води само с трима състезатели – Мартин Маринов, Мирослав Васов и Джейлън Дженкинс. Медицинският екип прави същевременно всичко възможно да вдигне на крака контузените и болните състезатели.
„За над 25 години в баскетбола за първи път ми се случва такава ситуация. Трудно е човек да си представи такъв лош късмет и толкова много здравословни проблеми на куп”, споделя наставникът.
Изходът Хаджисотиров вижда в още по-силното сплотяване на отбора, с което да се компенсира, доколкото е възможно, липсата на редицата основни състезатели. „Призовавам и феновете в този труден момент да продължават да подкрепят „Рилски”, защото те са важни и са допълнителна помощ за нас. Когато всичко върви и отборът е в ритъм и добро състояние е лесно да се подкрепя тима, но в трудните моменти е още по-важно”, завършва наставникът.

Leave a Reply