Крими, Новини

Крадат дебитна карта, липсват 2000 лв.

Дебитна карта, собственост на жителка на гр. Долна баня, е била открадната и от нея липсвали 2000 лв. Служители на самоковското Районно управление на полицията открили на 12 януари извършителя – 21-годишен младеж от Самоков, криминално проявен, но неосъждан. Той бил задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

х х х

Телевизор “Самсунг”, преносим компютър “МСИ” и около 4 г златни накити са отмъкнати от апартамент в Самоков. Счупен бил патронникът на входната врата на жилището. За случая е уведомена Районната прокуратура.

х х х

Двама криминално проявени самоковци – на 28 и 22 години, са били задържани за 24 часа на 9 януари.

х х х

Станаха ясни повече подробности за опита за кражба от къща в града ни, собственост на жител на Благоевград, на 10 януари. Трима мъже прескочили оградата и влезли вътре, разбивайки входната врата, но след сигнал на тел. 112 били заловени. И тримата – съответно на 54, 35 и 38 години, се оказали криминално проявени. Задържани били за 24 часа.

х х х

31-годишен криминално проявен самоковец е бил задържан за извършена на 10 януари кражба на акумулатор от лек автомобил “Опел Кадет”. Откраднатата вещ е иззета. От допълните разследвания е установено, че заловеният е откраднал преди това, на 2 януари, и акумулатор от лека кола “Хюндай Акцент”, собственост на жител на Дупница. Возилото било паркирано на улица в града ни.

х х х

Акумулаторна батерия “Момбат” е била задигната от лек автомобил “Рено 19”, собственост на самоковец. Счупено било малкото стъкло на врата на колата.

х х х

Акумулаторна батерия с неустановена марка и СD “Сони” са откраднати от лек автомобил “Фолксваген Голф”, собственост на наш съгражданин.

х х х

Задържани са били за 24 часа на 11 януари трима извършители на кражби на части и вещи от моторни превозни средства. И тримата са от Самоков и са криминално проявени. На един от тях е приложена постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

х х х

Изчезнала е моторна шейна “Вомбандер”, зелено-жълта на цвят. Шейната била паркирана край хотел “Олимп” в Боровец.

х х х

10 м меден електрически кабел, 1 тон овес и две брезентови военни палатки са отмъкнати от складово помещение и ремонтна работилница на стопанството на Ярлово в м. Петрус. Посегателството е станало между 17 ч. на 11-и и 10 ч. на 13 януари, като са били разбити входните врати на помещенията. По случая е образувано досъдебно производство.

Leave a Reply