Крими, Новини, Шарен свят

Кражба на проводници е причината за снощната тъмнина в „Самоково”

Атака засегна няколко трафопоста на ЧЕЗ. Това е причината западната част на града ни да остане вчера вечерта /24 април/ без електричество за около час и половина.
От ЧЕЗ съобщиха за „Приятел”, че са извършени кражби на проводници от трафопостовете до ПТГ „Никола Вапцаров”, бившия сладкарски цех, детска градина „Самоково”, при военните блокове и др.
Набезите на злосторниците са довели и до изгаряне на съоръжения на електроразпределителното дружество. Дежурните екипи на ЧЕЗ са реагирали своевременно и авариите са отстранени окончателно в 23.15 ч. – около час и половина след възникването им.
Озовали се на тъмно, жителите на „Самоково”, трябваше да се сетят къде са оставили свещите и да си осигурят в студената вечер ако не топлина, поне малко светлина.
Някои зевзеци предположиха с черен хумор, че най-големият квартал в града ни е отбелязал Часът на Земята със закъснение. Както е известно, милиони хора по света изгасиха осветлението в домовете си за един час – от 20.30 до 21.30 ч., на 25 март, в израз на съпричастие с най-голямата природозащитна инициатива в света.
Засега няма информация извършителите на посегателството да са открити или задържани.

Leave a Reply