Край резервното игрище ще минава улица за ВИП квартала и ще има паркинг

Отговор

По повод читателското писмо „Защо се разрушава резервното игрище?” /в. „Приятел”, бр. 18 от 5 март т. г./ от общинската администрация дадоха следния отговор:
„По направения и приет план на ВИП квартала насипът и оградата на стадион “Лаго” попадат в предвидения там паркинг и нова улица “Петър Попангелов – старши”. Улицата е предвидена с ширина 14 метра, а на мястото до стадиона е планувано изграждането на паркинг.
В момента тече подготовката, за да започне трасирането на улицата при старта на строителния сезон и избора на изпълнител за „Основен и текущ ремонт на улиците”. Тази улица и паркингът са заложени в капиталната програма на Общината за тази година и ще бъдат изградени до края на строителния сезон.
В момента насипът се изземва от фирма “Тотал” по поръчка на Общината, за да се осигури пространство за изграждането на улицата и паркинга. След приключване на изграждането на ул. “Петър Попангелов – старши” и на прилежащия паркинг оградата на стадион “Лаго” ще бъде възстановена.
Иззетата земна маса се кара покрай стената на р. Искър, тъй като там ще бъде изградена екопътека – пешеходна алея. Изграждането на екопътеки от двете страни на стената на реката също се прави по одобрени планове. Още през миналата година започна трасирането на алеята от моста срещу болницата към парк Лаго, от западната страна на коритото на Искъра. Паралелно с това през този строителен сезон ще бъде оформена алеята от най-горния транспортен мост на реката до самия парк.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Петър

    Винаги съм се чудел – какво е ВИП квартала на Самоков? Другите квартали с по-ниско качество на живот ли са? 🙂

+ Leave a Comment

*