Красиви, талантливи, умни – „Мини мис и мини мистър Баскетбол“!

На басейна на хотел „Гранд“ вечерта на 27 август, под музикалния съпровод на много награждавания фолклорен дует „Рилско цвете“ и ансамбъл „Акустика“, при чудно време и прекрасно настроение се състоя детският конкурс „Мини мис и мини мистър Баскетбол“.
Участници бяха нашите талантливи спортисти от баскетболния клуб „Рилски спортист“ с треньори Ани и Кати Рудева. Журито представляваха Гиргина Рангочева, Емилия Терзийска и Надя Манева.
Както винаги – децата отново станаха пример за възрастните. Младите спортни звезди показаха, че са всичко друго, но не и едностранно развити. Това пролича по време на трите кръга, в които участниците трябваше да изявят своите визия, талант и остроумие.
В първия кръг всички завладяха модния подиум с лъчезарна усмивка и закачлива визия – едни бяха спортно-елегантни, други – строго официални, но всичките – еднакво прекрасни мънички слънца.
Във втория кръг демонстрираха всевъзможни таланти – играха народни и модерни танци, свириха на китара и синтезатор, рецитираха стихчета на Иван Вазов и Ран Босилек, задаваха въпроси и гатанки, дриблираха, возейки се стремглаво на скейтборд, влизаха в роли, правиха фокуси или с две думи – изумиха присъстващите.
В третия кръг малките спортисти имаха за задача да разкажат по малко за себе си и за отбора, да споделят своите мечти и планове за живота, да опишат любимите си училищни предмети и домашни занимания. Направи  впечатление, че всички обичат природата – планината и морето, дърветата и цветята, и че дори когато не тренират в залата, пак играят на воля – на игрището. Някои споделиха дръзки мечти – че искат да станат режисьори на екшън филми или даже… президенти. Споделиха още, че много обичат да четат и че виждат своето бъдеще, посветено на любимия баскетбол.
В категорията за хубав тоалет бяха отличени Дария и Ванеса, Ники и Боян. За проявени особени таланти награди заслужиха Весето, Ванеса, Ивайла, Гери, Сияна, Ивелин, Ники, Боян, Камен, Вальо и Иван. За Гери и Иван имаше специални награди, а Сияна и Ники бяха обявени за „Мини мис“ и „Мини мистър“. Всички участници бяха наградени от фирма  „Самел-90“.
Ако трябва пък да сме искрени докрай – най-голямата награда получи публиката, всеки от която си тръгна с преливащо от радост сърце.

Ангелина Маринкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*