Баскетбол, Новини, Спорт

Красимира Банова и компания честваха 30 години от спечелването на КЕШ

Стилна церемония по повод 30-ата годишнина от спечелването на Купата на европейските шампиони по баскетбол за жени от отбора на “Левски-Спартак” се състоя в Музея на спорта на националния стадион “Васил Левски” в столицата. Събитието бе част от Програмата “100 години Левски”, а организатори на проявата бяха СК “Левски”, БК “Левски” и Фонд “100 години Левски”.
Баскетболистките на „Левски”, сред които настоящият управител на “Арена Самоков” и бивша наставничка на женския тим на “Рилски спортист” Красимира Банова, бяха поздравени от председателя на Българския олимпийски комитет /БОК/ Стефка Костадинова, от уредника на музея Катя Иванова и от шефа на СК “Левски” Стоян Хранов.
На тържеството бе изложена купата, спечелена от отбора, като интересното е, че това бе първото публично появяване на трофея от 20 години насам. Баскетболистките от славния отбор на „Левски” получиха специални награди от Стоян Хранов.
Преди 30 години в най-голямата зала на унгарския “Непщадион” “Левски-Спартак” срази на финала италианския гранд “Золу” /Виченца/ с 82:77, постигайки най-големия успех в историята на женското направление на клуба.

Leave a Reply