Красимир Анев е спортист номер 1 на Самоков за 2017 г.

Красимир Анев бе удостоен със званието „Спортист № 1 на Самоков“ за 2017 г. Биатлонистът получи почетен плакет и премия от 1000 лв. от кмета Владимир Георгиев на церемония в зала „Самоков“ на 20 декември. Призовата тройка попълниха европейската шампионка по борба за жени в кат. до 55 кг Биляна Дудова и европейският вицешампион по мотоциклетизъм в клас СуперМото Янко Ташев.
Четвърта и пета се наредиха съотборничките в клуба по карате киокушин „Сатори“ Мария Чепилова и Мартина Хаджийска, заслужили сребърните медали на европейското първенство за девойки в Берлин през март.
Сноубордистът Петър Гьошарков – четвърти в крайното класиране в дисциплината слоупстайл за Европейската купа, зае шестата позиция в подреждането. На седмо място бе класиран борецът Красимир Крумов – бронзов медалист от турнир в Румъния, пети на Евро 2017 при юношите. Осмата позиция зае Александрина Кашинова, също представителка на борбата. Тя се отличи с бронз от надпреварата в Румъния, бе седма на европейския шампионат, държавна шампионка за жени и девойки до 59 кг. Миналогодишният победител в класацията Валентин Миладинов този път остана девети. Той бе двукратен победител в стартове за ФИС в Чехия и 21-и на световното първенство за юноши в дисциплината сноубордкрос. Десетката затвори Вивиан Кръстева, златна медалистка в скока на дължина от Европейските детски лекоатлетически игри в Бърно, Чехия и двукратна държавна шампионка при девойките в същата дисциплина – личният й резултат в сектора е 5.34 м.
„Чест и гордост е, че имаме такива спортисти, които прославят името на Самоков и България“, възкликна кметът Георгиев.
Поощрителни награди заслужиха Марио Матиканов и Христина Митева /ски бягане/, Борис Петров и Неда Пенчева /сноуборд/, Георги Трифонов и Росица Мирчева /ски-алпийски дисциплини/, Здравко Тенев /биатлон/, Красимир Симитчийски /ски скок/, Радослав Кърнолски /борба/.
За треньор № 1 на Самоков за 2017 г. бе обявен дългогодишният наставник на националния отбор по борба /кл. стил/ за юноши и преподавател в СУ „Никола Велчев“ Димитър Магаев. С борба се занимава от 23 години, а от 16 години е треньор.
Личният наставник на Петър Гьошарков, съосновател на клуб „Бороборд“ и основен двигател в дейността на клуба Христо Ахтаподов дублира второто си място от миналогодишната класация. Тройката затвори треньорът на Вивиан Кръстева и дългогодишен наставник в „Рилски атлет“ Костадин Чифлиджанов.
Поощрителни награди получиха треньорите по ски в клубовете „Боровец“ и „Чамкория“ Любослав Банков и Димитър Зографски, наставникът на сноубордистите Б. Петров и Н. Пенчева Константин Ахтаподов и младата и просперираща треньорка по лека атлетика Любослава Николова.
Заелите първите три места в надпреварите за спортист и треньор на Самоков получиха освен почетни плакети, и премии по 1000, 600 и 400 лв.
Поради липса на подобаващи резултати на получените едва две номинации за отбор на годината – футболистите от набори 2006 и 2007 г. от школата на Димчо Маринов „Рилски спортист-Самоков“ и девойките старша възраст на волейболен клуб „Самоков“, бе обявено, че двата тима получават само поощрителни награди.
Връчени бяха и две специални отличия. Световният шампион по борба за ветерани Николай Кашинов получи приз за постигнати високи резултати и дългогодишна спортна кариера. Награда за цялостен принос в развитието на ски бягането пък заслужи Лиляна Кръстева – треньор с над 30-годишна практика.
С финансово възнаграждение по решение на Общинския съвет бяха удостоени състезателите на „Рилски атлет“ В. Кръстева, Георги Ганджулов, Димитър Тосков и Изабел Крамарска, завоювали призови места на Европейските детски лекоатлетически игри в Чехия.
Наградите връчиха ски легендата Петър Попангелов и знаменитата биатлонистка Ива Шкодрева-Карагьозова, кметът Георгиев, зам.-кметовете Люба Кленова и Васил Сайменов, общинските съветници и членове на комисията към съвета по образование, култура, младежки дейности и спорт Антоанета Антонова, Бойка Михайлова, Катя Янакиева и Васил Зашкев.
Официалната атмосфера по време на превърналата се вече в традиция церемония бе разчупена успешно от участничките в танцово студио „Кати денс“, мажоретките с ръководители Десислава Войникова и Николета Вълчева към ПТГ „Никола Вапцаров“ и детско-юношеският фолклорен танцов състав „Рилска магия“ с ръководител Стоян Димитров към читалище „Христо Ботев“ в Говедарци.
Накрая за отличените спортисти бе даден стилен коктейл в ресторанта на хотел „Арена“.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*