Зимни спортове, Новини, Спорт

Красимир Анев завърши на 39-о място в крайното класиране за Световната купа по биатлон

Дългият сезон за биатлонистите приключи с три старта в Осло – спринт, преследване и масов старт на 22, 23 и 24 март.
Българските състезатели участваха само в първата проява, където най-предно класираният представител на родината ни бе Красимир Анев. 31-годишният самоковец завърши на 42-о място с една грешка в стрелбата и остана на 2 минути зад победителя Йоханес Бьо. Норвежецът впоследствие спечели и преследването на 12.5 км, и масовия старт на 15 км, като така натрупа 16 победи през кампанията и зарадва максимално публиката на домакините.
Именно по-малкият от братята Бьо триумфира в крайното подреждане за Световната купа, а освен това спечели и малките кристални глобуси във всичките четири отделни дисциплини – спринт, преследване, масов старт и индивидуалната надпревара на 20 км. Отборът на Норвегия пък стана № 1 в класирането по нации.
Втори в генералното класиране завърши руснакът Александър Логинов с 854 точки, а трети се нареди французинът Кентен Фийон Майе с 843 пункта.
Красимир Анев зае 39-о място в подреждането със 160 точки и така отстъпи с пет позиции и 14 пункта спрямо миналогодишната си позиция. Той обаче може да има само позитивни спомени от кампанията, тъй като на 20 февруари в олимпийския център “Раубичи” край Минск стана европейски шампион в индивидуалната надпревара.
Владимир Илиев, който стана световен вицешампион в същата дисциплина, се нареди на 43-о място в крайното подреждане с актив от 135 точки. Димитър Герджиков и Антон Синапов завършиха един след друг на 74-о и 75-о място с 24 и 23 точки.

Делян Василев

Leave a Reply