Красимир Анев завърши участието си на Евро 2019 с 18-о място в преследването на 12.5 км

Биатлонистът Красимир Анев завърши на 18-о място в последния старт на европейското първенство в Беларус – преследването на 12.5 км. Днес сутринта 31-годишният състезател допусна три грешки в стрелбата и със 17 от 20 повалени мишени напредна с шест позиции в сравнение с вчерашния спринт на 10 км, когато бе 24-и. Краси изостана на 2.20 мин. зад вече двукратния еврошампион Тарей Бьо. Норвежецът не остави никакви шансове на преследвачите и със само един пропуск на рубежа зададе шампионското време – 31.10 мин. Руснакът Матвей Елисеев направи сериозно изкачване в класирането заслужи сребърния медал, а третото място бе за още един норвежец – Хавард Богетвейт.
Владимир Илиев стартира шести и до последно можеше да намери място на почетната стълбичка, но двете грешки в последната стрелба /общо три за преследването/ му отредиха 9-о място. Антон Синапов се пропука и повали само 15 от 20-те мишени и завърши на 29-о място, а Димитър Герджиков въобще не участва в преследването.
Очаква се българските биатлонисти да кацнат в София в понеделник сутринта и да се готвят в родината си за предстоящото в началото на март световно първенство в Йостерзунд, Швеция.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*