Зимни спортове, Новини, Спорт

Красимир Анев завърши 44-и в преследването на 12.5 км в Поклюка след 5 грешки в стрелбата

Пет неточни от общо 20 произведени изстрела на рубежа в Поклюка лишиха Красимир Анев от място в зоната на точките в преследването на 12.5 км на 9 декември. 31-годишният самоковец тръгна с 28-о време от петъчния спринт, но така и не направи чиста стрелба и пропадна с 16 места в класирането. Анев изостана на 3:37.2 мин. зад победителя Йоханес Бьо, който защити титлата си от спринта. Норвежецът бе по-бърз във финалния спринт от Кентен Фийон Майе от Франция, изстрелял се от 11-о до 2-о място. Падане в последната обиколка пък лиши руснакът Александър Логинов от още по-горно място на почетната стълбичка и той повтори третото си място от петък.
Владимир Илиев завърши на 42-а позиция с 4 грешки и стана най-предно класирания българин в надпреварата, докато Антон Синапов зае 53-о място след 5 пропуснати мишени.
Това бе и последния старт при мъжете от първия кръг за Световната купа. Следващата седмица биатлонистите ще се съревновават в австрийския зимен център Хохфилцен, където са предвидени три старта – спринт, преследване и щафета.

Делян Василев

Leave a Reply