Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

Красимир Анев започва подготовка по-късно, нови треньори в националния

Националният отбор по биатлон ще започне подготовка за новия сезон по-късно от първоначалните планове. Това обяви президентът на федерацията Екатерина Дафовска на пресконфренция в столицата.
“Планирахме да стартираме на 20 май, но заради ситуацията с коронавируса плановете ни леко се промениха. Първото състезание за Световната купа е чак през ноември, но ние трябва да сме добре подготвени”, заяви олимпийската шампионка от Игрите в Нагано през 1998 г.
По думите на Дафовска двама нови руски треньори ще започнат подготовка с мъжкия отбор, който ще бъде обединен. Кога ще стане това, не се знае заради ограничителните мерки в много страни по света.
“Става въпрос за един старши и един специалист по стрелба. Те ще работят с мъжкия представителен тим, като идеята е обединение на Красимир Анев с останалите състезатели (б. а. през последните години Краси работеше индивидуално с Георги Фъртунов). При разговорите ми с тях не е говорено за пари, а да се покажат добри резултати. Но трябва да сме сигурни, преди да обявим имената им”, добави Екатерина Дафовска.
Жените може да започнат подготовка по-рано от мъжете. Вариантите за лагерите са Банско, Белмекен, Боровец и Самоков.

Leave a Reply