Зимни спортове, Новини, Спорт

Красимир Анев и Георги Фъртунов отлетяха за Южна Корея

Европейският вицешампион в дисциплината преследване на биатлона Красимир Анев и личният му треньор Георги Фъртунов заминаха за олимпийските игри в Пьонгчанг, Южна Корея, на 2 февруари. Двамата бяха част от първата българска група, която отлетя за източноазиатската страна с полет от столичното летище през Истанбул. Заедно с тях към 45-хилядния зимен център Пьонгчанг тръгнаха и Александър Младенов и Венцислав Илиев от помощния щаб на отбора по биатлон, както и състезателят по спускане с шейни Павел Ангелов и неговият наставник Георги Вергов.
“Подготвени сме и се намираме в много добро функционално състояние. Не успяхме обаче да изчистим най-добрите и равностойни ски за Краси и затова нямаме големи очаквания. Ако уцелим ските, имаме шанс за чудесен резултат”, коментира на изпроводяк Г. Фъртунов. Припомняме, че той изрази неудовлетворението си от ските на своя възпитаник Анев още след двата му подиума на Евро 2018 в Риднаун, Италия. Тогава Фъртунов сподели, че именно заради недостатъчно добрите ски Краси е изпуснал и историческо място в призовата тройка в някои стартове за Световната купа.
Олимпийските игри ще бъдат открити с пищна церемония на 9 февруари, а хиляди състезатели ще си оспорват медалите до закриването на най-големия спортен форум в света на 25 февруари.
Очаква се утре, 4 февруари, за Южна Корея да замине заедно със своя треньор Матиас Жупан още един самоковец – ски скачачът Владимир Зографски. В понеделник пък за олимпийската столица ще потеглят българските ски бегачи, сред които е и третият представител на нашия град Веселин Цинзов.

Leave a Reply