Зимни спортове, Новини, Спорт

Красимир Анев отново в зоната на точките, завърши пред Мартен Фуркад

Красимир Анев прибави още 4 точки към актива си в Световната купа след като завърши на 37-о място в спринта на 10 км в Нове Место, Чехия, на 20 декември. Самоковецът направи една грешка при първото си влизане на рубежа, но с чиста втора стрелба намери място в топ 40. 31-годишният състезател се движеше отлично по трасето преди последната обиколка, когато имаше дори по-добро време от най-бързия българин Владимир Илиев. Само в последната обиколка обаче Анев загуби 40 секунди от победителя Йоханес Бьо от Норвегия и пропусна добра възможност да влезе в трети пореден старт в топ 30. Това все пак стори съотборникът на Краси в националния отбор Владимир Илиев, който се нареди на 27-о място също с 9 повалени мишени.
Дългогодишният хегемон в биатлона Мартен Фуркад от Франция допусна тотален срив на стрелбището и след само 6 точни изстрела се нареди едва 43-и.
Краси Анев ще стартира в преследването на 12.5 км в събота точно 2.04 мин. след победителя в спринта Бьо. Спортист № 1 на Самоков за последните две години ще трябва да направи чудеса от храброст, ако иска да участва и в неделния първи масов старт на 15 км за сезона. Гарантирано участие в него имат състезателите до 25-о място в генералното класиране, както и петте най-добри биатлонисти в спринта и преследването от кръга. Към момента Анев заема 34-ото място в подреждането с актив от 55 точки, колкото има и австриецът Доминик Ландертингер.
Още двама българи намериха място в преследването. Владо Илиев ще тръгне от 27-ата позиция, а Димитър Герджиков ще тръгне по трасето от 59-ата си позиция от спринта.

Делян Василев

Leave a Reply